Radiografia este in continuare cea mai frecvent folosita metoda imagistica radiologica. Este o examinare sigura atunci cand este efectuata de catre radiologi si tehnicieni special pregatiti sa minimizeze expunerea la radiatii. 

Este frecvent folosita in cazul fracturilor, dar si pentru a examina toracele, abdomenului si tesuturile moi superficiale. Radiografia digitala este o metoda inovatoare in sensul in care razele X nu mai impregneaza un film, ci sunt recalculate in pixeli digitali folosindu-se un detector state-of-the-art plat, cu rezolutie inalta.PREGATIRE PENTRU INVESTIGATIA RX

Inainte de efectuarea unei radiografii pacinetul va trebui sa completeze un chestionar care ajuta furnizorul de servicii medicale sa cunoasca un minim istoric despre pacient.

Inainte de efectuarea unei radiografii nu este necesara o pregatire speciala. Nu se impune renuntarea la unele alimente sau bauturi, iar in cazul in care pacientul este sub un tratament medicamentos poate sa-l continue fara nici o problema.

Doar in cazul in care este necesara administrarea substantei de contrast pot interveni cerinte speciale.

Femeile care sunt sau cred ca sunt insarcinate trebuie sa anunte medicul.

In timpul investigatiei vor fi indepartate accesoriile care contin metal.

CAT DUREAZA EXAMINAREA RX

Examinarea radiologica dureaza in general 5-10 min

AVEM CONTRACT CU CASA DE SANATATE A MUNICIPIULUI BUCURESTI

 

Despre  Noi

Imagistica Medicala – Clinica Progresul – SOSEAUA OLTENITEI 4A, PARTER